NCERT Solutions for Class 11th Maths Chapter 5 Complex Numbers and Quadratic Equations

NCERT Solutions for Class 11th Maths Chapter 5 Complex Numbers and Quadratic Equations

Exercise 5.1

Question 1:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-1
Ans:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-2
Question 2:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-3
Ans:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-4
Question 3:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-5
Ans:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-6
Question 4:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-7
Ans:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-8
Question 5:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-9
Ans:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-10
Question 6:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-11
Ans:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-12
Question 7:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-13
Ans:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-14
Question 8:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-15
Ans:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-16
Question 9:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-17
Ans:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-18
Question 10:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-19
Ans:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-20
Question 11:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-21
Ans:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-22
Question 12:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-23
Ans:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-24
Question 13:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-25
Ans:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-26
Question 14:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-27
Ans:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-28

Exercise 5.2

Question 1:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-29
Ans:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-30
Question 2:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-31
Ans:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-32
Question 3:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-33
Ans:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-34
Question 4:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-35
Ans:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-36
Question 5:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-37
Ans:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-38
Question 6:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-39
Ans:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-40
Question 7:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-41
Ans:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-42
Question 8:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-43
Ans:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-44

Engineering Students? Read Below Lines Carefully 

Download IIT JEE Main Study Material or Read Free Click Here

Exercise 5.3

Question 1:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-45
Ans:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-46
Question 2:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-47
Ans:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-48
Question 3:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-49
Ans:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-50
Question 4:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-51
Ans:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-52
Question 5:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-53
Ans:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-54
Question 6:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-55
Ans:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-56
Question 7:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-57
Ans:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-58
Question 8:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-59
Ans:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-60
Question 9:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-61
Ans:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-62
Question 10:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-63
Ans:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-64

NCERT Miscellaneous Solutions

Question 1:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-65
Ans:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-66
Question 2:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-67
Ans:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-68
Question 3:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-69
Ans:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-70
Question 4:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-71
Ans:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-72
Question 5:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-73
Ans:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-74
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-75
Question 6:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-76
Ans:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-77
Question 7:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-78
Ans:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-79
Question 8:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-80
Ans:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-81
Question 9:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-82
Ans:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-83
Question 10:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-84
Ans:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-85
Question 11:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-86
Ans:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-87
Question 12:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-88
Ans:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-89
Question 13:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-90
Ans:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-91
Question 14:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-92
Ans:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-93
Question 15:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-94
Ans:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-95
Question 16:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-96
Ans:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-97
Question 17:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-98
Ans:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-99
Question 18:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-100
Ans:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-101
Question 19:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-102
Ans:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-103
Question 20:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-104
Ans:
ncert-solutions-for-class-11th-maths-chapter-5-complex-numbers-and-quadratic-equations-105

Exams Guru

I love to write about education related exam. I worked with much educational companies, now I am writing on JEEMAIN.INfo. I love playing cricket, Tennis. You can contact me through my twitter handle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *